Skal din kontorstol være ergonomisk?

Jeg har arbejdet mange steder, hvor ergonomi er et fremmedord. Slidte kontorstole og arbejdsborde der ikke kan hæves og sænkes, du synker sammen og slider på din krop dagen lang. En arbejdsplads kan være en medspiller i stedet for en modspiller – de kan være med til at nedbringe sygdomsfravær. Jeg havde mange sygedage, men da jeg fik min nye Backapp ergonomiske kontorstol for et år siden, har jeg praktisk talt ikke haft en eneste sygedag siden.backapp

Firmaet der leverede stolen kom selv på besøg og gav vi medarbejdere indsigt og undervisning i hvordan stolen fungerede. Jeg opnåede nu et naturligt rygsvaj og selve sædet var formet specielt, så det støttede overalt uden smerter i lænden. Stolen optog også kun lidt plads og jeg fik nu en stol med mindst mulig belastning og jeg blev meget mere aktiv i arbejdsdagen. Bevægelsesfriheden var også markant større. Jeg blev instrueret i at skifte kroppens positur på stolen ofte, det sørger for god form til mine muskler. Det var mit held at få en ergonomisk kontorstol, som var håndsamlet, det viste at der var kælet for detaljerne, tilmed leveret med et åndbart betræk og aftageligt af hensyn til rengøring.

Jeg havde altid haft min egen måde at håndtere den gamle kontorstol på og fik aldrig undgået slidtage og forebyggelse af skader, alt var som det var hver eneste dag. Nu er min arbejdsdag blevet en hel anden og konsulenternes besøg i forbindelse med udlevering af kontorstolen sikrede en fin dialog med også min arbejdsgiver ud fra de guldkorn jeg fik fra konsulenterne. Dårlig fysisk form spillede også ind og jeg har nu startet i et fitness center for at komme i bedre form. Den nye ergonomiske kontorstol har sat en positiv trend i gang for mig og jeg er dybt taknemmelig – det er nærmest en verden til forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.